Yerinde Duramayan Çizgili’nin Masalı

 


Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde ormanın birinde yaşayan bir zebra varmış. Bu zebranın adı Çizgili miş. Çizgili oldukça yaramaz bir zebraymış. Diğer zebralar çok sakinken Çizgili hiç yerinde durmuyor, oradan oraya koşuyormuş. Annesi ve babası onu sürekli uyarıyor ama Çizgili hiç dinlemiyormuş.

Günlerden bir Çizgili bahçede oyun oynamaya çıkmış. Oyun oynarken hiç dikkatli değilmiş. Koşuyor, zıplıyor her yerden atlıyormuş. Annesi camdan “Çizgili biraz daha dikkatli oynamalısın, bir yerini incitmenden korkuyorum” demiş. Çizgili annesine “Tamam anneciğim” dese de yine bildiğini yapmış ve tazı gibi koşmaya başlamış. Önünde duran taş görmemiş ve takılıp yuvarlanmış. Bu yuvarlanma sıradan bir yuvarlanma değilmiş. Her yeri ağrımaya, ayağının da üstüne basamamaya başlamış. Hemen ağlamış ve annesi ile babası Çizgili’nin sesini duyup yanına gitmiş. Hemen yavrularını alıp doktora götürmüşler. Doktor Çizgili’nin ayağını kırdığını ve üç ay yere basmaması gerektiğini söylemiş. Çizgili çok üzülse de yatmak zorundaymış. Eve gitmişler ve Çizgili’nin odasını hazırlamışlar. Çizgili yatmış ve sürekli camdan arkadaşlarını izlemiş. Ama arkadaşları o üzülmesin diye her gün biri Çizgili’nin evine gitmiş, onunla sohbetler etmiş, yatarak oyuncaklarla oynamışlar.

Çizgili üç ay sonra yavaş yavaş ayağa kalkabilmiş ve kapının önüne çıkıp bütün arkadaşları ile görüşebilmiş. Bir daha da annesinin ve babasının sözünden hiç çıkmamış. Kendine zarar verebilecek hareketler yapmamış. Masal da burada bitmiş.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Balık Masalı

Küçük Yaramaz Balık Masalı